"ARICILIK" KURSU VERECEK ÖĞRETMEN / USTA ÖĞRETİCİ ARIYORUZ.

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre:

a. Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvan Sağlığı ile Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı,

• Alan öğretmeni olarak atananlar,

• Öğretmen bulunamaması durumunda öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlar,

b. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvan Sağlığı ileHayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı alanlarına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları.

2. Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvan Sağlığı ile Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı, alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

3. Arıcılık meslek yüksekokulu/önlisans mezunlarından en az 3 yıl mesleki tecrübeye sahip olanlar,

4. Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı alanında IV. Seviye eğitim almış olanlardan arı yetiştiriciliğinde en az 5 mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler, öğretmen/eğitici olarak görev almalıdır.

Yayın: 08.10.2017 - Güncelleme: 11.12.2017 14:37 - Görüntülenme: 462