OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMIŞTIR.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Sayın Emine ERDOĞAN hanımefendilerinin himayelerinde ülkemiz genelinde Okuryazarlık Seferberliği başlatılmıştır.

Amacımız ;okuma-yazma kursuna katılmakta ve devam etmekte zorluk yaşayanların önündeki engelleri kaldırmakla beraber ,sizlerinde desteğiyle Kırıkkalemizde Okur-yazar olmayan kalmasın

Bu kapsamda;çevremizde ailemizde Okuma-Yazma bilmeyen veya okur yazarlığı olup belgesi olmayan vatandaşlarımızı Halk Eğitim Merkezimize bekliyoruz.

Okuma-Yazma kursları ile detaylı bilgi içerikde belrtilmiştir.

Okuma-Yazma Kursları

• Kurumumuzda Hiç okuma yazma bilmeyenler için 1.Kademe okuma yazma Kursları açılmaktadır
  • Okuma Yazmayı bilip de belgesi olmayanlar için 1.Kademe Seviye Tespit Sınavı yapılmaktadır. Bu sınavı geçenler 1.Kademe okuma-Yazma belgesi alırlar.

• 1.Kademe Okuma yazma belgesi olanlar veya ilkokul 3-4.sınıftan terkedenler 2.Kademe Okuma-Yazma kurslarına alınırlar. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar 2.Kademe Başarı Belgesi alırlar. Bu belge İlkokul bitirme seviyesine denk bir belgedir. Bu belge ile Açıköğretim Ortaokula kayıt olunabilir.
  • 2.Kademe eğitimi seviyesinde bilgi sahibi olanlar; Türkçe-Matematik-Fen Bilgisi-Sosyal Bilgiler derslerinden 4.sınıfı bitirmiş seviyesine sahip olanlar diledikleri taktirde kurslara katılmadan 2.Kademe Seviye Tespit sınavına alınırlar. Başarılı olmaları halinde 2.Kademe Başarı belgesi alırlar.

OKUMA-YAZMA KURSLARI

14 yaşını doldurmuş okuma-yazma bilmeyen ya da bir nedenle ilkokulu tamamlamamış kişiler Halk Eğitim Merkezlerindeki Okuma-Yazma kurslarına katılarak Okur-Yazar Belgesi  veya ilkokul diploması yerine geçen 2. Kademe Okur-Yazar Belgesi  alabilirler.

1. Kademe Okuma-Yazma kursu nedir?

Hiç okula gitmemiş  veya ilkokula başlayıp 1, 2 ya da 3. sınıftan ayrılmış olan 14 yaş üstü kişiler bu kursa katılarak Okur-Yazar Belgesi alır. Toplam 120 saatlik bir eğitimdir. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar 1.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır. Bu belge ile 2. Kademe Okuma-Yazma kurslarına katılabilirler.

2. Kademe Okuma-Yazma kursu nedir?
İlkokulun 3. sınıfını bitirmiş ancak 4. sınıftan ayrılmış kişiler veya 1. Kademe Okuma-Yazma kursunu bitiren kişiler, 2. Kademe okuma-yazma kurslarına katılır. Bu 180 saatlik bir kurstur. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar  İlkokul diploması  yerine geçen 2.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır. Bu belge ile merkezlerimizin Açıköğretim Ortaokula kayıt olabilirler.

Okuma–Yazma biliyorum. Kursa katılmak zorunda mıyım?

Okuma-Yazma bilenler kurumumuzda ayda 1 kere yapılan sınava girerek başarılı oldukları taktirde Okur-Yazar Belgesi alabilirler.

Kursa gitmeden 2. Kademe Belgesi alabilir miyim?
İlkokulun 4.  sınıftan ayrılan kişiler kurumumuzda yapılan 2. Kademe Okuma-Yazma sınavlarına katılarak başarılı oldukları taktirde  ilkokul diploması denkliğindeki 2. Kademe Okur-Yazar Belgesini alabilirler.

Okuma-Yazma kurslarına başvuru için neler gereklidir?

1. Kademe Okuma-Yazma Kursu için : Nüfus Cüzdanı,

2. Kademe Okuma Yazma Kursu için : Nüfus Cüzdanı, 1 Kademe Okuma-Yazma Belgesi ya da okuduğunuz okuldan alacağınız Tasdikname Belgesi (Hangisi var ise)

Başvuru formunda belirttiğiniz numaraya gönderilecek bir mesaj ile kurs başladığında bilgilendirilirsiniz.

Yayın: 30.04.2017 - Güncelleme: 07.02.2018 20:25 - Görüntülenme: 6596

Etiketler :