KIRIKKALE / MERKEZ - Halk Eğitimi Merkezi

OKUL TAŞITLARI REHBER PERSONEL EĞİTİMİ VERİLECEKTİR

Kurumumuz bünyesinde 21 Ocak-01 Şubat 2019 tarihleri arasında Okul Taşıtları Rehber personel Eğitimi  kursu açılacaktır. Kursa Katılmak isteyenler Halk Eğitim Merkezine gelerek müracaatlarını yapmaları gerekmektedir.

1. 22 yaşını tamamlamış olmak,

2. (Değ: 24.09.2018/17265029 Makam Onayı) En az lise mezunu olmak,

3. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak özelliklere sahip olmak,

4. 25.10.2017 tarihli ve 30221 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde belirlenen diğer şartları taşımak.

En kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim gördükleri okullarına ya da eğitim merkezlerine taşınmasıyla görevli olan servis araçlarında görevli kişilerin, bu görevi yerine getirmeleri esnasında birtakım kurallara riayet etmeleri gerekmektedir. Servis rehber personeli; taşıma işlemi sırasında öğrencilerin oturmalarını ve rahat 3 güvenli bir yolculuk yapmalarını sağlayacak tedbirleri alır. Servis hizmeti sırasında taşıta başka herhangi bir yolcu almadan, taşıt içi düzeni sağlar. Anaokulu ve ilköğretim statüsündeki okul öğrencilerinin inme ve binmelerine yardımcı olur. Servis rehber personeli kıyafet seçiminden, öğrencilere örnek olacak davranış ve tutumlar geliştirmeleri için nasıl davranmaları gerektiğine kadar pek çok hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

Kurs programına katılan bireylerden, olumsuz davranışlarını ortadan kaldırmaları, öğrencilere örnek olabilecek olumlu tutum ve davranış geliştirilmeleri beklenmektedir

Bu programla servis rehber personeli; öğrencilere hizmet verirken, öğrencilerin uymaları gereken trafik, güvenlik ve davranış kurallarına ilişkin de bilgi ve becerilerin kazandırılmasını amaçlanmaktadır.

Yayın: 11.01.2019 - Güncelleme: 11.01.2019 10:18 - Görüntülenme: 103