KIRIKKALE / MERKEZ - Halk Eğitimi Merkezi

OKUL SERVİS ARAÇ SÜRÜCÜLERİ KURSU AÇILACAKTIR

Kurumumuz bünyesinde 21 Ocak-01 Şubat 2019 tarihleri arasında Okul Sevis Araç Sürücüleri kursu açılacaktır. Kursa Katılmak isteyenler Halk Eğitim Merkezine gelerek müracaatlarını yapmaları gerekmektedir.

1. 25 yaşını tamamlamış olmak,

2. 66 yaşından gün almamış olmak,

3. Kullanacağı araç sınıfına uygun sürücü belgesine sahip olmak,

4. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak özelliklere sahip olmak,

5. 25.10.2017 tarihli ve 30221 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde belirlenen diğer şartları taşımak.

En kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim gördükleri okullarına ya da eğitim merkezlerine taşınmasıyla görevli olan servis araçlarını kullanan kişilerin, bu görevi yerine getirmeleri esnasında birtakım kurallara riayet etmeleri gerekmektedir.

Servis sürücülerinin taşıma işlemi sırasında öğrencilerin oturarak rahat ve güvenli bir yolculuk yapmalarını sağlayacak tedbirleri alarak, taahhüt ettiği yere kadar götürmek, getirmek; servis hizmeti sırasında taşıta başka herhangi bir yolcu almamak ve taşıt içi düzeni sağlamak, anaokulu ve ilköğretim statüsündeki okul öğrencilerinin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olmak üzere rehber personel bulundurmak gibi pek çok yükümlülükleri bulunmaktadır.

Servis sürücülerinin bu yükümlülüklerini yerine getirirken kıyafet seçiminden, öğrencilere örnek olacak davranış ve tutumlar geliştirmeleri için nasıl davranmaları gerektiğine kadar pek çok hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda servis sürücülerine öğrencilere ulaşım hizmeti verirken uymaları gerekli trafik, güvenlik ve davranış kurallarına ilişkin bilgi ve becerilerin kazandırılması,  olumsuz davranışlarını ortadan kaldırmaları, öğrencilere örnek olabilecek olumlu tutum ve davranış geliştirilmeleri amaçlanmıştır

Yayın: 11.01.2019 - Güncelleme: 11.01.2019 09:56 - Görüntülenme: 101